Automobilist haalt met 180 kilometer per uur politiewagen in

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De bestuurder van een personenauto heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekeuring gekregen omdat hij met een te hoge snelheid over de snelweg A7 reed. Dat meldt de politie op sociale media.

Het vooral gebeurde rond de klok van 02.00 uur. “Een automobilist haalde met 180 kilometer per uur de collega’s van Drachten in die op snelweg richting Stad reden”, schrijft de politie. Agenten hebben vervolgens de automobilist een stopteken gegeven, waar de bestuurder gehoor aan gaf.

De automobilist heeft vervolgens een bekeuring gekregen. Op de snelweg geldt tijdens de nachtelijke uren een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Bij een overschrijding van vijftig kilometer of meer kan een rijbewijs ingenomen worden.

Deel dit artikel: