Auto rijdt tegen pijlwagen bij Driebondsbrug; forse schade en file

nieuws
Foto: 112 Groningen

Op de oostelijke ringweg (de N46) is vrijdagmiddag forse schade ontstaan aan meerdere voertuigen door een verkeersongeluk. De bestuurder van een personenauto zag een pijlwagen over het hoofd en botste achterop het stilstaande voertuig.

Er vielen geen gewonden bij het incident. Wel zorgde het ongeluk voor forse schade aan beide voertuigen.

De pijlwagen stond voor de brug om het verkeer te begeleiden wanneer de brug open gaat. Dat gebeurt sinds vorige maand slechts incidenteel, omdat Rijkswaterstaat heeft geconstateerd dat problemen zijn met de besturing van de overweg over het Eemskanaal. De brug ging vrijdagmiddag tussen 14.00 en 14.30 uur open voor verschillende schepen.

Om het ongeluk af te handelen werd één rijstrook van de oostelijke ringweg afgesloten. Dat zorgde voor flinke verkeersdrukte voor de brug.