Albertus Magnus viert 125-jarig bestaan met Stad en zamelt geld in voor infuusknuffels

nieuws
Foto via Albertus Magnus

Vanaf volgende week woensdag viert studentenvereniging Albertus Magnus haar 125-jarig bestaan. Tijdens de drie dagen durende Stadjersweek organiseert de vereniging een breed scala aan activiteiten voor alle doelgroepen en zamelt daarmee geld in voor Stichting Vrienden van Martini Ziekenhuis.

Geld voor ‘infuusknuffels’

Albertus viert haar lustrumfeest met de Stad, omdat het 125 jaar gebruik maakt van alle vrijheid en mogelijkheden in Groningen.  Het 25e Lustrum van Albertus Magnus staat, naast een bedankje voor de Stad, in het teken van de Stichting Vrienden van Martini Ziekenhuis. Het hele lustrumjaar staat in het teken van activiteiten om geld op te halen voor het project ‘infuusknuffels’. Deze infuusknuffels maskeren niet alleen het infuus van kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar bieden ook troost, steun en comfort voor zieke kinderen.

Sport en spel

Albertus trapt de Stadjersweek woensdag af met sport- en spelactiviteiten voor basisschoolkinderen. Onder meer unihockey, een stormbaasn, schminken en cakejes versieren staan dan op het programma. In de avond kunnen oudere sportievelingen zich uitleven in verschillende voetbalpoules, waarin Stadjers en leden van Albertus tegen elkaar strijden.

Glazen huis

Tijdens de sport- en spelactiviteiten staat er een  glazen huis op de Vismarkt, waar de Lustrum Radio commissie radio maakt en geld ophaalt voor het goede doel.

Donderdagavond staat in het teken van cabaret en een veiling. Ramon Chatrer en Julia Straten geven een voorstelling, met daarna een veiling van producten van Groningse bedrijven.

Benefietconcert

De Stadjersweek wordt vrijdag afgesloten met een groot benefietconcert bij het stadsstrand. Onder de naam Strandband biedt het festival optredens van artiesten als Steeby & the Better Days, Danny & Tariq, Summer Boy Collective, een speciale Lustrumband en DJ’s van de DENZ.

Een uitgebreid programma en informatie over deelname aan de activiteiten zijn te vinden op de speciale lustrum-website van de studentenvereniging.

Deel dit artikel: