Vuurwerk Kingsland Festival mag afgestoken worden, bezwaren van tafel geveegd

nieuws

Tijdens het Kingsland Festival op de Drafbaan in het Stadspark mag woensdag vuurwerk afgestoken worden. Het bezwaar dat aangetekend was door Stadspark Natuurlijk is door de Raad van State van tafel geveegd.

“We hadden goede hoop dat de Raad van State in ons voordeel zou beslissen, maar helaas was dat niet het geval”, schrijft Stadspark Natuurlijk. “Dit betekent dat het vuurwerk gewoon door mag gaan.” De Raad van State heeft hiertoe besloten omdat het vuurwerk maar beperkt van duur en intensiteit zal zijn. Het is niet zo vervuilend en verstorend dat afgelasten te rechtvaardigen valt. Daarnaast is het verzoek om het vuurwerk te verbieden pas maandag gedaan. Het verbieden op deze korte termijn zou nadelige financiële gevolgen kunnen hebben voor de organisatie en zou slechte reclame zijn voor het festival.

“We vinden het erg jammer dat ons verzoek is afgewezen. Dat dit tot een zaak bij de Raad van State zou leiden hadden we niet voorzien toen we ons verzoek gisteren bij de rechtbank van Groningen deden. We hebben dit verzoek inderdaad vrij laat gedaan. Maar omdat we denken dat onze bezwaren waarover de provincie later in een hoorzitting gaat beslissen, wel degelijk gehonoreerd kunnen worden, vonden we het de moeite van het proberen waard. In elk geval hopen we dat deze zaak mensen aan het denken heeft gezet en dat er in de toekomst beter wordt nagedacht over de noodzaak van bepaalde onderdelen van een festival die nauwelijks iets aan de pret bijdragen maar wel ernstige nadelige gevolgen voor de natuur kunnen hebben. De feestgangers op Kingsland wensen we in elk geval een leuk feest toe!”

Deel dit artikel: