Viaduct Hoogkerk vernoemd naar omgekomen militair Kevin Roggeveld

Het viaduct bij Hoogkerk, waar de Zuiderweg onder de A7 doorloopt, heet voortaan het Kevin Roggeveld viaduct.

De 24 jarige korporaal Roggeveld uit Groningen sneuvelde in 2016 tijdens een vredesmissie in Mali. De militair kwam om tijdens een mortierschietoefening samen met sergeant Henry Hoving uit Winschoten. Een derde soldaat raakte zwaar gewond.

Volgens de onderzoeksraad voor veiligheid waren de granaten die de drie soldaten moesten gebruiken technisch niet in orde. De rechtszaak waarin de familie het Nederlandse leger aansprakelijk stelt loopt nog.

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) en nabestaanden legden vrijdag bloemen bij het viaduct om de militair te herdenken. Kevin Roggeveld kwam uit Hoogkerk. Vandaar dat gekozen is om dit viaduct zijn naam te geven.