Vanaf 2025 duizend leraren in spé in GasTerra-pand aan Stationsweg

nieuws
Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen Plaats Groningen Gasterragebouw in Groningen wordt een nieuwe locatie van NHL Stenden ( Hogeschool)

Vanaf 2025 zullen ongeveer duizend studenten van de gezamenlijke lerarenopleidingen van NHL Stenden hun intrek nemen in het pand van GasTerra aan de Stationsweg. Dat maakte de hogeschool dinsdagmiddag bekend.

Volgens de NHL Stenden komt met de verhuizing een lang gekoesterde wens uit. Na de fusie van NHL en Stenden in 2018 wilde de nieuwe scholencombinatie de twee locaties aan het Zernikeplein en de Phebenstraat samenvoegen in de binnenstad. Toen kon de school geen geschikte plek vinden en besloot de school een pand aan de Eemsgolaan te huren.

Nu GasTerra weggaat uit de Stad, omdat het bedrijf in 2024 (zoals het nu vaststaat) ophoudt te bestaan in de huidige vorm, is er een plekje vrij voor de hogeschool. Het voormalige ABN AMRO pand uit de jaren tachtig werd in 2013 door GasTerra volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Na de renovatie was het pand het meest duurzame gebouw van Nederland en ontving het zelfs een eervolle vermelding in de Happy Building Index.

“We zijn zeer verheugd dat we mogen terugkeren naar de binnenstad van Groningen. Met deze verhuizing investeren wij in toekomstbestendig onderwijs vanaf een inspirerende locatie,” licht CvB-lid Marc Otto toe. “Het is zeer geschikt voor het vernieuwende onderwijsconcept Design-Based Education en zal na een kleine verbouwing beschikken over diverse ateliers, praktijklokalen, een grote kantine, integrale werkplek omgevingen, vergaderfaciliteiten, ontmoetingsruimten en voorzieningen voor hybride onderwijs.”