Studenten Alfa-college gaan gebouw Magma in Vinkhuizen onderhouden met eigen ‘klusbus’

nieuws
Foto via Alfa-college

Met een eigen klusbus gaan studenten van de opleiding Entree Techniek van het Alfa-college aan de slag met onderhoudsklussen voor het gebouw Magma in Vinkhuizen. Afgelopen donderdag werd het project Klusbus050 officieel afgetrapt.

Met behulp van de klusbus gaan studenten, onder begeleiding van een vakdocent, elektra aansluiten, materiaal inkopen en spullen uit het gebouw hergebruiken. Volgens Marion Arends, regiodirecteur bij het Alfa-college, is het over het algemeen niet makkelijk voor studenten van deze opleiding om een passende stageplek te vinden.

De klusbus is daarom erg belangrijk, zo stelt Arends: “Studenten leren in de praktijk de essentiële vak- en werknemersvaardigheden; dé kern van een mbo-opleiding op niveau 1. De verwachting is dat het nog lang duurt voordat er weer voldoende geschikte stageplekken beschikbaar zijn. Daarom gingen onze Entree onderwijsteams op zoek naar een alternatieve stage wat uiteindelijk heeft geleid tot Klusbus050.”

Met Klusbus050 doen de studenten ook iets terug voor de buurtbewoners van Vinkhuizen, helemaal omdat het Magma-gebouw voornamelijk dient als huisvesting voor vrijwilligersorganisaties. “Gebouw Magma is voor de studenten van het Alfa-college een unieke en levensechte stageplek waar ze leren om te luisteren naar de wens van klant”, stelt wethouder Werk Carine Bloemhoff. “Ze zien direct resultaat van hun kluswerk en de jongeren dragen bij aan een maatschappelijk doel. Oftewel een win-win situatie.”