Stijging huurprijzen vrije sector in Stad vlakt af

nieuws
Bewerking van foto's van Google Streetview en rechtenvrije foto's via pikrepo.com

Waar de huurprijzen in de stad Groningen in het afgelopen kwartaal nog met ruim elf procent stegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, is de stijging in het eerste kwartaal van dit jaar een stuk lager. Dat blijkt uit cijfers van woningwebsite Pararius.

De huurprijzen in de vrije sector in de Stad waren in de eerste drie maanden van dit jaar 2,15 procent hoger dan in dezelfde periode in 2021. Waar de stijging in de laatste drie maanden van vorig jaar nog boven het landelijke gemiddelde uitkwamen, bleef de Stad er in de eerste drie maanden van dit jaar ver onder.

Een vierkante meter woning huren in de Stad kostte in het eerste kwartaal van 2022 16,24 euro, een lichte stijging ten opzichte van de drie maanden ervoor (15,67 euro). Een jaar geleden kostte een vierkante meter in de Stad nog 15,90 euro.

Groningen als provincie was de enige in Nederland waar de de gemiddelde vierkantemeterprijs gelijk bleef aan vorig jaar; nieuwe huurders betaalden hier nog steeds € 15,31 per vierkante meter per maand. In Drenthe betaalden nieuwe huurders 1,4 procent meer dan een jaar geleden en is daarmee de goedkoopste provincie van Nederland. Voorheen waren de huurprijzen van vrije sector huurwoningen altijd het laagst in Friesland, maar daar ging de gemiddelde vierkantemeterprijs in het eerste kwartaal van 2022 met 10,2 procent omhoog.

Deel dit artikel: