Stadspark Natuurlijk! probeert vuurwerk tijdens Kingsland tegen te houden via Raad van State

nieuws

De vereniging Stadspark Natuurlijk! is dinsdagochtend naar de rechter gestapt om, via een voorlopige voorziening, het vuurwerk tijdens het Kingsland festival van morgen tegen te houden. De zaak is per direct overgedragen aan de Raad van State.

Met de voorziening wil de vereniging dat er een streep wordt gezet door de ontbrandingsvergunning die de provincie Groningen heeft verleend aan het festival. Met de voorziening wil Stadspark Natuurlijk! dat het broedseizoen niet onnodig wordt verstoord en omwonenden van de Drafbaan en het Stadspark niet onnodig worden belast met extra geluidsoverlast en er geen vervuilend fijnstof vrijkomt.

Stadspark Natuurlijk! probeerde eerder al om, via een bezwaar bij de provincie, het vuurwerk tijdens het festival tegen te houden. Ook de Boomwachters Groningen hebben bezwaar aangetekend. De Partij voor de Dieren maakte ook bezwaar bij de gemeente tegen de vergunning.

De vereniging wilde in eerste instantie via de rechtbank in Groningen rechtbank een voorlopige voorziening af te dwingen. Maar de volgens de rechtbank is ze daar niet toe bevoegd en bleek de zaak te complex. De zaak is daarom per direct overgedragen aan de Raad van State. Die zal de zaak dinsdagmiddag behandelen.