Qbuzz zet op Goede Vrijdag weer extra bussen in voor Bloemetjesmarkt

nieuws
Foto via Groningen City Club

Komende vrijdag (15 april) vindt, na twee jaar afwezigheid door corona, weer een Bloemenjaarmarkt plaats in de Oude Ebbingestraat, op de Grote Markt, Waagplein, Vismarkt, A-Kerkhof en Brugstraat. Daarom zet Qbuzz weer extra bussen in op Goede Vrijdag.

Net als voor de uitbraak van het coronavirus bieden op Goede Vrijdag weer zo’n honderd marktkooplui hun waren aan. Er wordt weer grote drukte verwacht en Qbuzz zet daarom extra bussen in tussen de P+R locaties rond de Stad en de binnenstad.

Zo rijdt lijn 4 tussen 09:00 en 18:00 uur vier extra ritten per uur op de route tussen P+R Kardinge, de Grote Markt en het Hoofdstation. Ook op lijn 5 is dat het geval, met extra bussen tussen de P+R Meerstad, het Zuiderdiep en het Hoofdstation.

Daarnaast rijdt er ook weer een speciale Bloemenjaarmarktbus (lijn 22). Deze buslijn rijdt tussen 09:00 en 20:00 uur iedere 5 tot 10 minuten op de route tussen parkeerplaats P3 bij de Euroborg, Euvelgunne en de Grote Markt.

Zondagdiensten tijdens Pasen

Op de zondag en maandag na de bloemetjesmarkt (eerste Paasdag en twee Paasdag) rijdt Qbuzz volgens de zondagsdienstregeling.