Parlementaire enquête aardgaswinning begint eind juni met openbare verhoren

nieuws
Leden van de parlementaire enquêtecommissie tijdens een eerder werkbezoek aan Groningen - Foto via Tweede Kamer

De parlementaire-enquêtecommissie aardgaswinning Groningen begint eind juni met haar openbare verhoren. Ter voorbereiding daarop brengt de commissie op maandag 25 en dinsdag 26 april een werkbezoek aan het aardbevingsgebied.

In de maanden januari, februari en maart van dit jaar heeft de commissie besloten voorgesprekken gevoerd met deskundigen en getuigen om extra informatie in te winnen en eerste bevindingen te toetsen. De enquêtecommissie start eind juni met de openbare verhoren. Deze staan gepland van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli en tussen maandag 29 augustus en vrijdag 14 oktober. De openbare verhoren vinden zoals gebruikelijk plaats in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer.

Tijdens de werkbezoeken van eind april spreken de Kamerleden onder andere met geestelijk zorgverleners die betrokken zijn bij de Proatbus en Platform Kerk en Aardbeving. Ook bezoekt de commissie gasbedrijven. Daarnaast verzorgt de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een toelichting over de versterkingsaanpak en hoe deze in de praktijk werkt. Met dit werkbezoek bouwt de enquêtecommissie voort op het eerdere bezoek in de zomer van 2021.

De enquêtecommissie biedt naar verwachting begin 2023 haar onderzoeksrapport aan de Tweede Kamer aan.

Deel dit artikel: