Na negen matchpoints weg te werken wint Lycurgus de nationale beker

nieuws
Foto via NOS.nl

Amysoft Lycurgus heeft maandagmiddag, voor de derde keer op rij, de nationale volleybalbeker gewonnen. Met 3-2 in sets was de Groningse formatie te sterk voor Active Living Orion uit Doetinchem.

Lycurgus begon stroef aan de wedstrijd, die gespeeld werd in Ede. De eerste set ging met 25-18 verloren. Maar de Groningers vochten zich terug en wisten de tweede set met aanvallender spel en meer tegendruk naar zich toe te slepen (25-23). De derde set ging tot 18-18 gelijk op, maar sterke serve reeks van Tijmen Laane kwam Lycurgus niet te boven (20–25).

In de vierde set leek Orion lang de bovenliggende partij, maar Lycurgus zette aan het einde van de set alles op alles. De Groningse club overleefde 9 matchpoints en benutte vervolgens zelf haar tweede setpoint, waardoor de vierde set met 35-33 toch naar Lycurgus ging.

In de laatste set draaide Lycurgus de wedstrijd, die in de voorgaande twee sets voor de Doetinchemers leek te gaan zijn, volledig naar zich toe. Na twee keer vragen sloeg Bjarne Huus het beslissende matchpoint binnen voor Lycurgus. Met 15-12 haalt de Groningse club toch nog een prijs dit seizoen, na de deceptie van afgelopen zaterdag. Toen miste de Groningse club de finaleserie om het landskampioenschap.