Kledingdief op sokken maakt zich uit de voeten en mag zich bij politie melden voor schoeisel

nieuws

Afgelopen zondag voltrok zich een vreemd tafereel in Winkelcentrum Paddepoel. Na kleding te hebben gestolen, besloot een dief dat hij niet hard genoeg kon lopen op zijn klompen. Hij liet zijn schoeisel achter en vluchtte verder op zijn sokken.

De verdachte werd betrapt op de diefstal, waarop de man zich uit de voeten maakte. Getuigen zetten de achtervolging in. Met zijn gestolen buit en rennend op zijn klompen kon de dief zijn voorsprong op de achtervolgers niet volhouden, dus besloot de man op zijn sokken en zonder buit verder te vluchten.

De politie kon de winkeldief niet aanhouden. Agenten vonden alleen de buit en de klompen van de winkeldief. “De dief op sokken mag zich voor zijn klompen bij mij melden”, schrijft wijkagent Siard Heijdanus op Twitter.