Joey Pelupessy tekent voor drie jaar bij FC Groningen

nieuws
foto FC Groningen

Joey Pelupessy heeft een contract van drie seizoenen getekend bij FC Groningen. De 28-jarige middenvelder komt over van het Turkse Giresunspor.

De in Almelo geboren Pelupessy speelde daarvoor bij FC Twente, Heracles Almelo en Sheffield Wednesday. FC Groningen probeerde de middenvelder de afgelopen winterstop al naar Groningen te halen, maar dat ging niet door.

“Nu is het ons alsnog gelukt”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. Hij toont zich zeer tevreden met de komst van de middenvelder. “Joey is een ervaren speler en in een leeftijdscategorie waarin het voor ons moeilijk is om kwaliteit te vinden én vast te leggen. Ik ben dan ook enorm blij dat we Joey hebben weten te contracteren. Hij heeft ervaring in de Eredivisie én in het buitenland, is een persoonlijkheid zowel op als buiten het veld en voegt specifieke kwaliteit toe aan ons middenveld”.

Na Ragnar Oratmangoen (Go Ahead) en Nordin Musampa (Jong Ajax) is Pelupessy de derde versterking van FC Groningen voor komend seizoen.

Deel dit artikel: