IMG ontvangt 250 schademeldingen na aardbeving Loppersum

nieuws

Bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen zijn tot zondagavond 18.00 uur 250 schademeldingen binnengekomen na de aardbeving van vrijdagavond bij Loppersum. Zaterdagavond stond het aantal schademeldingen nog op 95.

De aardbeving vond vrijdagavond rond 19.10 uur plaats en had volgens het KNMI een kracht van 2.7 op de schaal van Richter. Het gaat om één van de zwaarste bevingen van de afgelopen jaren. “Vorige week werden in dezelfde periode 173 schademeldingen gedaan”, meldt het IMG. “Op dit moment kan nog niet worden aangegeven hoeveel van deze schademeldingen afkomstig zijn uit het effectgebied van de beving. Het aantal meldingen van een acuut onveilige situatie is op één blijven staan.” Het gaat hier om een melding uit de gemeente Eemsdelta. Inspectie heeft inmiddels uitgewezen dat er geen veiligheidsmaatregelen nodig zijn op deze locatie.

Van de 250 schademeldingen hebben 124 aanvragers er voor gekozen om de afhandeling via de maatwerkprocedure af te handelen, 126 schademelders kozen voor een vaste vergoeding van 5.000 euro. Bij de maatwerkprocedure stuurt het IMG een deskundige om advies te geven over de oorzaak en de omvang van de schade. Bij een vaste vergoeding gebeurt dat niet.