Harmonie Patrimonium uit Stad is op zoek naar oud-leden vanwege jubileum

nieuws
Photo by Cameron Barber from FreeImages

Harmonie Patrimonium uit Stad is op zoek naar oud-leden. In mei viert de harmonie haar honderdjarig jubileum.

“We hebben een heel mooi reünie-programma samengesteld”, vertelt voorzitter Nanda Medema. “Op 21 mei willen we zoveel mogelijk huidige en oud-leden bij elkaar gaan brengen in Vries. Daar zal er ruimte zijn om herinneringen op te halen, verhalen te vertellen en we gaan daar in een dorpscafé een hapje eten. Daarna wordt in de kerk tegenover het café een concert gegeven waarbij het de bedoeling is dat ook een aantal reünisten een aantal muziekstukken mee gaan spelen.”

“Ken je iemand die bij Patrimonium heeft gespeeld?”
Met de aanmeldingen loopt het ook goed. “Al heel wat oud-leden hebben zich aangemeld, maar we hebben het idee dat we nog niet iedereen bereikt hebben. Je hebt het natuurlijk over heel veel mensen die sinds onze oprichting in 1921 bij ons gespeeld hebben. De oudere leden beschikken hoogstwaarschijnlijk niet over sociale media, dus daarom hopen we via een oproep in de media om deze mensen alsnog te bereiken. Dat vrienden, kinderen of buren na gaan denken of ze ook iemand kennen die bij Patrimonium gespeeld heeft en degene er op gaat attenderen dat we deze reünie organiseren. Want het zou ontzettend jammer zijn dat zich straks mensen melden die zeggen dat ze niet wisten dat er een reünie was.”

Corona
De oplettende lezer heeft misschien al gedacht; waarom een jubileum in 2022 terwijl je in 1921 bent opgericht? “We zijn in 2019 gestart met de voorbereidingen. Helaas kregen we in het voorjaar van 2020 te maken met de coronapandemie. Een pandemie die onze sector qua maatregelen hard geraakt heeft. De reünie en ook het jubileumconcert hebben we uit moeten stellen. Nu denken we dat het veilig is om het te organiseren en daarom hebben we de datum van 21 mei geprikt.”

Op zoek naar nieuwe leden
Medema durft niet te zeggen hoeveel mensen ooit bij Patrimonium gespeeld hebben. “Dat vind ik lastig. Patrimonium zag er in de beginjaren ook heel anders uit dan nu. We hebben nu een zittende harmonie met veertig leden. Maar vroeger hadden we ook een drumband. Helaas is dat vanwege een teruglopend ledenaantal opgeheven. We liepen door de straten, om mensen te verblijden met muziek. Sinds een aantal jaren zijn we een zittend orkest geworden waardoor het lastiger is je publiek te bereiken of mensen die met ons mee zouden kunnen spelen. Dus bij deze ook de oproep, mocht je een instrument bespelen, en lijkt het je leuk om eens bij ons te komen kijken, meld je dan gerust.”

Mensen die bij de reünie aanwezig willen zijn kunnen een mail sturen naar dit mailadres. Later dit jaar, op 10 september, vindt er een jubileumconcert plaats in de Oosterpoort.