Handhaving controleert op sluipverkeer dat op fietspad om betonblokken heen rijdt

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Medewerkers van Handhaving Groningen hebben woensdag controles uitgevoerd op en rond de Esserhaag. Op het fietspad wordt de laatste week steeds vaker sluipverkeer gezien.

De Esserhaag is een fietspad tussen de Helperzoom en de Kerklaan. Sinds de afsluiting van de Goeman Borgesiuslaan ziet men dat sluipverkeer steeds vaker via het fietspad rijdt. Vorige week zijn op het fietspad al betonblokken geplaatst, maar afgelopen week bleek ook dat niet genoeg. Automobilisten reden via het gras om de betonblokken heen. Daarom zijn er de afgelopen dagen barriers geplaatst.

Ook werden woensdag handhavers ingezet. “We controleren vandaag op automobilisten die over het fietspad en het gras rijden”, schrijven de handhavers op sociale media. Naast de Esserhaag heeft men woensdag ook controles op sluipverkeer uitgevoerd in De Wijert. De Goeman Borgesiuslaan blijft tot 9 mei afgesloten voor het verkeer.