Grote zorgen over toekomst streekvervoer

nieuws
Foto: R.F.J. Dekker - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93006191

Het OV-bureau Groningen Drenthe maakt zich grote zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer. De organisatie vreest voor een grote terugval in het aantal buslijnen.

Het Rijk stopt per 1 januari volgend jaar met het financieel compenseren van de diverse OV-bureaus in het land. Die compensatie kwam er door het verlies aan inkomsten door de coronapandemie. Daardoor liep het aantal busreizigers fors terug.

Als Den Haag stopt met die compensatie, dan verwacht het OV Bureau Groningen Drenthe tot het jaar 2026 een tekort tot wellicht 40 miljoen euro. Volgens gedeputeerde Fleur Gräper kan de provincie dat tekort niet bijpassen. Dat betekent dat er fors moet worden gesneden in de dienstregeling van Qbuzz en Arriva. Eind mei komt er wellicht meer duidelijkheid.