Groningen Bereikbaar: “Reis met de fiets of het openbaar vervoer naar Bloemenjaarmarkt”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Groningen Bereikbaar roept mensen op, die vrijdag van plan zijn om naar de Bloemenjaarmarkt te komen, om op de fiets of met het openbaar vervoer naar de binnenstad te komen.

Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit alle richtingen. “De grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein zorgen ervoor dat de stad met de auto minder goed bereikbaar is. Ons advies is daarom: pak de fiets, reis met het openbaar vervoer of parkeer je auto op een P+R-terrein”, meldt Groningen Bereikbaar.

Operatie Julianaplein bevindt zich op dit moment in de vijfde fase. Daarbij is nagenoeg het volledige Julianaplein afgesloten. Het plein is alleen open voor verkeer dat van Drachten naar Assen rijdt en vice versa. Ook de verbinding van de A28 naar het centrum is open. Groningen Bereikbaar laat verder weten dat er tijdens Goede Vrijdag extra bussen rijden vanaf P+R Meerstad, P+R Kardinge en vanaf parkeerterrein Euroborg. De actuele dienstregeling kan bekeken worden op deze website.