Gemeente wil Suikerzijderoute snel aanleggen

nieuws

De gemeente wil zo snel mogelijk de Suikerzijderoute aanleggen. De route is volgens het college erg belangrijk als aanjager voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe wijk Suikerzijde.

De Suikerzijderoute is een snelle verbinding voor fietsers en voetgangers naar de binnenstad. De route loopt langs de zuidkant van het Hoendiep, en met een tunnel onder de westelijke ringweg en het spoor door. Het fietspad wordt 4 meter breed, met aan beide zijden een voetpad. Er komen ook faunapassages.

De gemeenteraad heeft in juni vorig jaar een krediet van 14,5 miljoen beschikbaar gesteld. De verwachting is dat de aanleg een stuk duurder uitvalt dan gedacht, vanwege de enorme prijsstijgingen van staal, beton, asfalt en energie. De gemeente gaat uit van forse meerkosten, en had eerder al rekening gehouden met een risicoreservering van 22 procent. Er zijn inmiddels vier aanbiedingen van consortiums ontvangen. Het college wil het werk gunnen aan de laagste aanbieder. Het alternatief is namelijk veel duurder en leidt tot een vertraging van minstens twee jaar.