Gemeente begint met aanleg tijdelijke bushaltes Zuiderdiep en Kattendiep

nieuws
Foto via RuimteVoorJou (Gemeente groningen)

De gemeente Groningen is deze week begonnen met tijdelijke herinrichting van de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep en Gedempte Kattendiep. De werkzaamheden zijn nodig, omdat er vanaf 17 juli meer bussen langs de haltes rijden als er niet meer over de Grote Markt gereden wordt.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats. Eerst wordt het stuk tussen de Herestraat en Gelkingestraat aan de noordzijde van het Gedempte Zuiderdiep aangepakt. Later komen ook het Gedempte Kattendiep en de rest van het Zuiderdiep aan de beurt. De huidige haltes op het Zuiderdiep worden vergroot, zodat er voldoende ruimte is om passagiers veilig in- en uit te laten stappen. Op het Kattendiep worden extra bushaltes aangelegd, om het aantal in- en uitstappende passagiers te spreiden.

De gemeente begon donderdag al met het verplaatsen van bomen aan de noordzijde van het Kattendiep. Deze bomen gaan eerst een tijdje naar een depot om verzorgd te worden, waarna ze op een andere plek in de omgeving worden teruggebracht. Bij de haltes komen in de loop van dit jaar grote potten met groen als vervanging.

De aanpassingen zijn tijdelijk. Voor het gebied wordt nog een visie ontwikkeld voor een definitieve inrichting, maar dat kan nog vier of vijf jaar duren. De laatste werkzaamheden voor de tijdelijke inrichting vinden begin volgend jaar plaats aan de noordzijde van het Zuiderdiep.