Brandend voorwerp tegen woning in Lewenborg gegooid, politie zoekt getuigen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting in de wijk Lewenborg. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er een brandend voorwerp tegen een woning gegooid.

“De melding kwam binnen rond 03.00 uur”, vertelt de politie. “De bewoner van een woning aan de Boeg zag een flits en hoorde een explosie. Daarna woedde er een kortdurende brand bij de woning. Toen hij naar buiten keek zag hij een persoon in zwarte kleding wegrennen. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een man met een breed postuur. Het lukte de bewoner om de brand zelf te blussen. Er wordt aangifte gedaan van brandstichting.”

De politie is inmiddels een onderzoek gestart. “Daarbij zijn we op zoek gegaan naar sporen. Vandaag wordt er buurtonderzoek gedaan in de omgeving. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de omgeving waar mogelijk iets op te zien is wat met dit incident te maken heeft.” Mensen die meer informatie hebben of verdachte situaties gezien hebben in de buurt van de woning, of die in bezit zijn van camerabeelden, kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44 of anoniem via telefoonnummer 0800 7000. Ook kan het tipformulier op deze pagina gebruikt worden.

Deel dit artikel: