Boek in de maak over halve eeuw professioneel basketbal in Groningen

sport
Donar-speler Leon Williams (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Voor basketbalclub Donar is 26 september volgend jaar een mijlpaal. Dan bestaat Donar als professionele organisatie precies vijftig  jaar. Een groot team van betrokkenen maakt daarom een boek over deze ‘periode, met als werktitel ‘D50’.

Naast projectleiders Martin Kuizenga en Geertiena Kuizenga-Albada hebben initiatiefnemers Jos Timmer, Bert Panman en Rob Schuur een ervaren redactieteam samengesteld om te werken aan de inhoud van het boek. Dit team bestaant uit Bas Kammenga, Emiel Venema, Geert Jan Darwinkel en Sarah Euwema. Jeroen Nienhuis, Sander de Jong en Bert Nienhuis van het Donar-museum maken de club compleet. Deze groep moet gaan zorgen voor een bijzonder naslagwerk, met ruim 250 pagina’s aan verhalen, foto’s en informatie.

In het boek komen niet alleen de successen van de grootste zaalsportclub van Nederland aan bod. “Juist het verhaal achter de successen en dieptepunten is zo fascinerend en dat zal ook de kern worden van het boek”, stelt Kim Knollema namens Donar. “Natuurlijk zullen de hoogtepunten uit de 50-jarige prof-historie van Donar aan bod komen. De talloze prijzen, de topspelers en topcoaches. Maar er zal ook zeker geprobeerd worden om de stille krachten achter Donar te ontdekken, de ongehoorde verhalen te vinden en bovenal uit te vinden waar de passie vandaan komt voor de club.”

“Tijdens het proces proberen we de achterban op de hoogte te houden van de laatste status, zullen er updates verschijnen over enkele van de bijzondere verhalen”, vertelt projectleider Martin Kuizenga. “Misschien hebben we uw hulp ook nog wel nodig. Tot aan het uitreiken van het eerste exemplaar houden we de liefhebbers op de hoogte van dit unieke project!”