Advies PBC: tbs met voorwaarden voor man die vader doodsloeg met hamer in Selwerd

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Als het aan het Pieter Baan Centrum (PBC) ligt, gaat het Openbaar Ministerie tbs met voorwaarden eisen tegen Jeffrey A. De veertigjarige Arnhemmer wordt ervan verdacht dat hij op 7 juni vorig jaar zijn vader met een hamer heeft gedood in een woning aan de Vogelkersstraat in Selwerd.

Dat werd volgens RTV Noord duidelijk tijdens een tussentijdse zitting in de zaak tegen A. Volgens het PBC is het goed mogelijk dat A. aan een psychose leed, ten tijde van het dodelijke incident. Dat blijkt onder meer uit het feit dat A. op dezelfde ochtend nog samen met zijn vader op een scooter naar de GGD reed voor een vaccinatie.

Maar de onderzoekers van het PBC moeten zich nogmaals verantwoorden voor hun onderzoek naar A. De rechter zegde toe aan de advocaat van A. dat er schriftelijke vragen aan hen gesteld mogen worden over mogelijke tegenstrijdigheden in het rapport. De raadsman van A. denkt dat het PBC de kans op herhaling te hoog heeft ingeschat.

Op 28 juni wordt de zaak tegen A. inhoudelijk behandeld. Dan zal de veertigjarige Groningen (in tegenstelling tot dinsdag) ook zelf in de rechtszaal moeten verschijnen.