Zwembad Hoogkerk nog niet open: ‘Ik baal hier goed van’

Slecht nieuws voor Hoogkerk: het openbaar zwembad aan het Hoendiep gaat waarschijnlijk niet op 1 mei open. Dit komt omdat er een grote scheur in het zwembad is gevonden.

‘Ik baal hier best wel van. Door corona hadden we al twee jaar verloren en nu mag alles weer, maar kunnen we alsnog niet open.’ vertelt voorzitter van het zwembad Henk Schreuder. Schreuder bezoekt elke week het zwembad, ook in de winter. In januari kwam hij achter de scheur, die door het hele zwembad loopt.

Het zwembad toch vol met water laten lopen is geen optie: ‘Dan zie je geen water meer. Dat gaat dan allemaal door die breuk. Er zit zand onder het zwembad dus dan gaat het nog meer zakken.’

Het is wel de bedoeling dat het zwembad later alsnog open gaat: ‘Het zwembad bestaat al bijna 90 jaar dus het moet gewoon weer open!’ Een verzekeringsmaatschappij is momenteel de schade aan het opnemen.