Ziggo stopt met analoge radio

oogochtendshow

Ziggo stopt met analoge radio, vanaf 29 maart wordt radio alleen nog via een digitaal signaal aangeboden. Dat heeft het kabelbedrijf bekendgemaakt.

Volgens Maxim Linders van VodafoneZiggo luistert 95% van de Nederlanders al op een andere manier naar de radio dan via de analoge kabel. Voor hen zal er dan ook niets veranderen. Om te controleren of er toch via de kabel wordt geluisterd, is het handig om te kijken of de radio via een coaxkabel is aangesloten op het kabel-stopcontact op de muur. In dat geval wordt er via analoog signaal via de kabel geluisterd. Het is ook te controleren door de radio af te stemmen op de frequentie 98.8FM. Als de radio is aangesloten op analoge kabel, dan is daar een boodschap te horen met instructies.

Alleen nog digitale radio via Ziggo

Vanaf 29 maart stopt Ziggo met de doorgifte van analoge radio via de kabel. Iedereen die wel radio wil blijven luisteren kan dat doen via digitale TV. Ook kan een aparte digitale radio ontvanger worden aangeschaft, die op de radio kan worden aangesloten. Ook is het mogelijk voor Ziggo abonnees om gratis een FM-antenne te ontvangen, zodat het signaal via de ether kan worden ontvangen.
De klant wordt niet op hogere abonnementskosten gebracht, zo benadrukt Linders. Verder wordt de digitale radio ontvanger zo goedkoop mogelijk aangeboden en de FM-antenne is voor Ziggo abonnees zelfs gratis.

Alle informatie over de overstap is te vinden op de website van Ziggo. Ook was Linders te gast in de OOG Ochtendshow op OOG Radio om er meer over te vertellen.