Vijf internationals van FC Groningen komen in actie

sport
Foto via FC Groningen

Vijf basisspelers van FC Groningen komen in de aanstaande interlandperiode uit voor hun land. Het gaat om Tomas Suslov, Damil Dankerlui, Noreaysho Kasanwirjo, Paulos Abraham en Bjorn Meijer.

Tomas Suslov is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden van Slowakije. Damil Dankerlui speelt een oefenduel met Suriname. Neraysho Kasanwirjo (Jong Oranje) en Paulos Abraham (Jong Zweden) hebben zich gemeld voor EK-kwalificatiewedstrijden en Bjorn Meijer speelt een oefenpotje met Oranje Onder-19. Jørgen Strand Larsen was opgeroepen voor Jong Noorwegen, maar heeft zich bij zijn bond afgemeld.

Damil Dankerlui heeft een uitnodiging ontvangen voor het Surinaamse nationale elftal, dat sinds enkele maanden onder leiding staat van Stanley Menzo. Het team speelt zondag een oefeninterland op bezoek in Thailand. Kasanwirjo (foto) speelt vrijdagavond met Jong Oranje in de strijd om EK-kwalificatie een uitwedstrijd tegen Bulgarije, en dinsdag in Deventer tegen Zwitserland.

Paulos Abraham speelt met Jong Zweden een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Ierland. Bjorn Meijer komt in actie voor Oranje Onder-19. Dat team speelt vrijdag in Breda een oefenwedstrijd tegen NAC.