Vanaf maandag waarschijnlijk meer verkeersdrukte in Groningen-Zuid

nieuws
Foto: 112 Groningen

Operatie Julianaplein gaat komende maandag de op één na laatste fase in. Groningen Bereikbaar verwacht dan een toename in de verkeersdrukte, met name in Groningen-Zuid.

Vanaf maandag zijn de rijbanen tussen Drachten en Hoogezand en tussen Assen en Hoogezand dicht en ook de ringweg tussen het Julianaplein en Euvelgunne is afgesloten.

De rijrichting tussen Assen en Drachten is dan wel weer open in beide richtingen, via het tijdelijke Julianaplein. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open. Ook wordt op de zuidelijke ringweg een verbinding opengesteld voor verkeer vanaf de Europaweg tot aan de Hereweg.

Vanaf maandag drukker in Groningen-Zuid

Groninger Bereikbaar verwacht dat het vanaf maandag drukker gaat worden in Groningen-Zuid, met name in de wijk Helpman. De toename in verkeersdrukte is mogelijk wel van korte duur, omdat het verkeer de eerste dagen  weer moet wennen aan de nieuwe situatie.

Om het verkeer door te laten stromen, worden de Helperzoomtunnel en de Goeman Borgesiuslaan in één richting afgesloten voor verkeer van oost naar west.

Situatie duurt tot begin mei

Deze nieuwe fase binnen ‘Operatie Julianaplein (fase 5) begint op maandag 28 maart en duurt tot 6 mei. Het weekend erna vindt de afronding van de ombouw van het Julianaplein plaats. Dan is het hele Julianaplein dicht.