Twee aanhoudingen na schietincident aan de Boeg

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft dinsdag twee jongens van 16 en 18 jaar uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident aan De Boeg in Lewenborg, waarbij een 19-jarige Groninger zwaargewond raakte.

Het incident aan De Boeg vond plaats op zaterdagavond 15 januari. Het slachtoffer is door getuigen met een auto naar het bureau gebracht. Het onderzoek heeft geleid naar de twee verdachten, die dinsdag zijn aangehouden door een arrestatieteam. Het tweetal zit vast en wordt gehoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie onderzoekt ook of de verdachten betrokken zijn geweest bij drie andere schietincidenten, in de wijk Vinkhuizen. Op 9 oktober en 12 januari jongstleden werd één en dezelfde woning in de Radiumstraat beschoten. Datzelfde gebeurde in de nacht van 18 op 19 januari bij een woning aan de Zandsteenlaan. Er vielen geen gewonden.

De politie vraagt mensen die meer informatie hebben over de vier schietincidenten, om contact op te nemen. Dat kan via 0800-6070 (de Opsporingstiplijn) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).