Thuiswerkadvies RUG vervalt, mondkapje medische faculteit UMCG blijft verplicht

nieuws
foto: Bob de Vries

Het thuiswerkadvies op de Rijksuniversiteit vervalt. Maar fulltimers mogen voortaan wel maximaal twee dagen vanuit huis blijven werken. Dat meldt de Universiteitskrant.

De RUG gaat voor komend studiejaar een thuiswerkbeleid opstellen. Daarin moeten voorzieningen, verplichtingen en vergoedingen zijn geregeld. Voor nu heeft de RUG al besloten dat een fulltime werknemer maximaal twee dagen per week mag thuiswerken. Bij kleinere dienstverbanden gaat het naar rato van de omvang van het dienstverband, aldus de Ukrant.

Een projectgroep van de RUG houdt dit voorjaar een uitgebreide evaluatie van het thuiswerken op de universiteit, en zal vervolgens een plan voor de lange termijn opstellen. Daarin worden zaken geregeld als werkplekken, flexibele ruimtes en thuiswerkplekken.

De versoepelingen gelden niet voor de medische faculteit en het UMCG. Daar blijft het mondkapje voorlopig verplicht. Doordat veel personeel in quarantaine zit, kan de zorg het werk namelijk amper aan. De kans bestaat zelfs dat binnenkort medewerkers die wel besmet zijn maar geen symptomen hebben, toch worden ingezet voor de zorg.

Om de besmettingen onder personeel toch het hoofd te blijven bieden, houdt het UMCG daarom vast aan de huidige maatregelen. “Dat geldt ook voor onderzoekers, docenten en studenten,” aldus woordvoerder Joost Wessels. “De helft van de tijd thuiswerken, mondkapje op, afstand houden en geen handen schudden.”