Poortershoes met vernieuwde grijs water voorziening heropend

nieuws
Foto gemeente Groningen. Wethouder Glimina Chakor en kinderburgemeester Samuel openen Poortershoes.

Het buurthuis Poortershoes aan de Oosterweg in de Oosterpoortwijk is vrijdagmiddag heropend. Dat gebeurde door wethouder Glimina Chakor en kinderburgemeester Samuel.

Het buurthuis is tijdens de coronatijd helemaal opgefrist, zowel van binnen als van buiten. Van buiten heeft het oude schoolgebouw uit de 19e eeuw weer de originele kleuren gekregen, oud rood en de zo typisch oker gele kleur die je veel ziet in het noorden.

Daarnaast heeft het Poortershoes een primeur met de eerste grijs water voorziening in een openbaar pand. Vierduizend liter hemelwater wordt opgevangen en gebruikt voor de toiletten op de begane grond en voor de wasmachine.

Deel dit artikel: