Politieonderzoek naar dodelijk steekincident aan Damsport nagenoeg klaar

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op 24 juni aanstaande wil de rechtbank in Groningen de moordzaak rond het dodelijke steekincident aan de Damsport in Groningen inhoudelijk gaan behandelen. Dan is ook het onderzoek naar de 21-jarige verdachte in het Pieter Baancentrum afgerond.

Volgens RTV Noord bleek dat maandagochtend, tijdens een inleidende zitting in de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen strafeis in gedachten, maar gaat vooralsnog wel uit van moord. Dat doet het OM onder meer, omdat er mogelijk sprake is van een wraakactie.

De verdachte betuigde in de rechtzaal spijt naar de familie van zijn 21-jarige slachtoffer. De destijds twintigjarige Stadjer stak het slachtoffer op 21 november vorig jaar meermaals met een zwaard. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De verdachte kon kort na het geweldsincident worden aangehouden.

Deel dit artikel: