Piloten in spé van KLM in Eelde maken eerste lesvlucht met elektrisch toestel

nieuws
Foto: Airjuice Photography via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

De KLM Flight Academy is maandag begonnen met een proef met elektrische lesvluchten. De piloten in spé, die normaal oefenen vanaf Groningen Airport Eelde, maakten de vlucht bij de E-flight Academy in Teuge.

De proef dient als eerste stap in het vliegen met de Pipistrel Velis Electro, een elektrisch aangedreven vliegtuig. Zo doet een groep studenten alvast ervaring op. Voor hen zal één les motorvliegen vanaf Eelde vervangen worden voor twee elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy op luchthaven Teuge.

De extra vluchten zijn bedoeld om te bekijken wat de ervaringen zijn met elektrische vliegen. “De elektrische lestoestellen die E-flight academy gebruikt hebben een beperkt vliegbereik, waardoor ze niet geschikt zijn voor grote delen van onze beroepsopleiding”, vertelt Mark Gerritsen, Hoofd Trainingen bij de KLM Flight Academy. “Maar een begin kunnen we er wel mee maken en dat doen we vanaf vandaag.”

Deel dit artikel: