Ook Martini Ziekenhuis stelt opnieuw geplande operaties uit vanwege personeelstekort

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Het ziekteverzuim onder het personeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen is ongekend hoog. Het ziekenhuis stelt daarom opnieuw geplande operaties uit.

Om ruimte te houden voor acute opnames en spoedzorg is het ziekenhuis opnieuw genoodzaakt geplande operaties af te schalen. “We hebben te maken met veel verzuim bij onze zorgprofessionals”, laat Ton Tiebosch, bestuurslid van het ziekenhuis, donderdagmiddag weten. “Dit betekent dat we vanaf 1 april weer geplande operaties moeten afzeggen. We begrijpen heel goed hoe teleurstellend deze boodschap voor patiënten kan zijn. Maar de ontstane situatie laat ons geen andere keus. De gezondheid van onze zorgprofessionals staat voorop, net als de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.”

Eerder deze maand maakte het UMCG al bekend dat het opnieuw operaties uitstelt vanwege het grote aantal coronabesmettingen onder het personeel. Het is niet voor het eerst dat ziekenhuizen ervoor kiezen om operaties uit te stellen als gevolg van de coronapandemie. Eerder werden planbare operaties al uitgesteld vanwege de hoge instroom van coronapatiënten. Nu herhaalt de situatie zich, ditmaal door het hoge ziekteverzuim onder personeel.

Het Martini Ziekenhuis benadrukt dat patiënten met een operatie op de agenda niet zelf naar het ziekenhuis hoeven te bellen. Het ziekenhuis neemt contact op met de patiënten wiens operatie wordt uitgesteld.