NNCZ houdt activiteiten ten behoeve van inwoners van Oekraïne

nieuws
Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren (Foto: Bram Koster)

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) organiseert via een gezamenlijke actie op 2 april in al haar werkgebieden activiteiten ten behoeve van de inwoners van Oekraïne.

Volgens de heeft de oorlog een grote impact op cliënten die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen en daarom houdt de NNCZ op zaterdag 2 april tussen 10.30 uur en 16.00 uur diverse activiteiten. Het gaat onder meer om de verkoop van door cliënten gemaakte spullen.

Roeli Mossel, bestuurder van de Coöperatie, zegt: “Als NNCZ vinden we het van belang om steeds naar voren te brengen dat mensen met een zorgvraag meer zijn dan hun zorgvraag en nog een bijdrage kunnen leveren en kunnen participeren in de maatschappij. Hiermee vergroot je immers het gevoel van eigenwaarde.

De activiteiten vinden onder meer plaats in Haren (De Zonnehof), Noordbroek en Grijpskerk. In ieder werkgebied staat ook een box waarin geld gedoneerd kan worden. De opbrengst van deze dag gaat naar Giro555.