Nieuw viaduct in afrit van A28 naar centrum geopend

nieuws
Afbeelding uit video Aanpak Ring-Zuid

Met het doorknippen van een lint is donderdagochtend het nieuwe viaduct in de afrit vanaf de A28 naar het centrum (bij de Brailleweg) in gebruik genomen.

Jelte Seldenrust van Aanpak Ring Zuid en Gerard Huizingh van Combinatie Herepoort knipten het lint donderdagochtend door. De afrit zelf is al een paar maanden in gebruik, maar lag tot nu toe nog niet op de juiste plek. Het verkeer rijdt vanaf donderdag, via het viaduct, over het toekomstige fietspad tussen de Parkbrug en de Vondellaan heen.

Met de opening van het viaduct is het laatste gedeelte van de nieuwe afrit gereed. Later dit jaar moet ook het fietspad klaar zijn, zodat fietsers veilig vanuit De Wijert naar het centrum kunnen fietsen en andersom.

Aanpak Ring-Zuid maakte een video van de opening. Deze is hieronder te zien: