Met ruim dertigduizend prenten schoten flitspalen Emmaviaduct het vaakst raak in Groningen

nieuws
Foto: M. Minderhoud - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=403852

Met ruim dertigduizend geregistreerde snelheidsovertredingen waren de twee flitspalen op het Emmaviaduct ook vorig jaar de meest productieve prentenmachines van de provincie.

Samen waren de twee flitspalen (met de zuidelijke flitspaal als aanvoerder) goed voor meer dan de helft van alle overtredingen die automatisch werden geregistreerd in de provincie (60.288). De flitspaal langs de N360 bleef, met 8.580 overtredingen, als nummer drie ver achter de twee bonnenmachines op het Emmaviaduct.

De flitspaal bij de Europaweg Noord-West zorgde voor de meeste bonnen voor rijden door een rood stoplicht in Groningen. Met 1.060 bekeuringen bleef deze paal zijn collega bij de stoplichten op het Damsterdiep net voor (909).