Meerderheid raad voor minimumloon van veertien euro bij gemeente

nieuws

Een bijeenkomst van vakbond FNV op de Grote Markt had volgens de Groningse afdeling van de SP een ‘verrassende maar hoopvolle uitkomst’. Meerdere politieke partijen spraken zich uit voor een hoger minimumloon voor mensen die direct of indirect voor de gemeente werken.

Alle aanwezige partijen (GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, D66, Stadspartij en SP) schaarden zich achter de eis van minimaal 14 euro per uur. De gemeente Heerlen en Utrecht hebben al het besluit genomen om iedereen die direct of indirect voor de gemeente werkt, minimaal 14 euro per uur te gaan betalen. Het college van burgemeester en wethouders komt voor 1 april dit jaar met de resultaten van het onderzoek naar de gevolgen van het verhogen van het minimumloon.

“Wij voeren al langere tijd met vakbond en cruciale werkers de strijd voor een hoger minimumloon”, aldus een blij verraste SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “In november wilde de gemeenteraad niet verder gaan dan onderzoek doen naar de gevolgen van een verhoging van het minimumloon. Nu schaart de meerderheid van de partijen zich in verkiezingstijd achter de eis van minimaal 14 euro per uur. Dat is pure winst. Maar de SP zal partijen na de verkiezingen aan hun belofte houden.”

Deel dit artikel: