Extra geld voor ondernemers die getroffen werden door de lockdowns

nieuws

De gemeente gaat geld dat is overgebleven uit eerdere corona-regelingen inzetten voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er is 2,9 miljoen euro beschikbaar voor de zogeheten TONK-regeling.

De extra maatregelen zijn vooral bedoeld voor ondernemers die te maken hadden met grote omzetverliezen door de lockdowns. “De ondernemers in onze gemeente hebben zware klappen gehad,” zegt wethouder Berndt Benjamins van Economische Zaken. “Ik heb veel bewondering voor hoe zij zich door de crisis heen hebben geworsteld.”

Zo kunnen ondernemers die extra kosten hebben gemaakt voor de controle op het coronatoegangsbewijs in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage van 1.250 euro. Zij kunnen deze bijdrage vanaf 3 maart aanvragen op de website van de gemeente. De Groningse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland zegt de steun enorm te waarderen.