Brandweer geeft presentatie aan slechtzienden en blinden over brandveilig wonen

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Medewerkers van de Brandweer regio Groningen geven op woensdag 16 maart een presentatie over brandveilig wonen, speciaal voor slechtzienden en blinden.

Stel: je bent aan koken en hebt vanwege je slechtziendheid niet door dat er een vlam ontstaat. Je ruikt rook en moet zo snel mogelijk reageren. Wanneer je slechtziend of blind bent, is dat extra problematisch. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je je woning brandveiliger kunt maken.

De bijeenkomst van woensdag 16 maart vindt plaats tijdens het Oogcafé Groningen, tussen 14.00 en 16.00 uur Buurtcentrum De Semmelstee aan de Semmelweisstraat in Corpus den Hoorn. De brandweer gaat ook met belangstellenden in gesprek over het voorkomen, ontdekken en reageren bij brand. Het wordt een interactieve middag met alle ruimte voor het stellen van vragen.

Tijdens het Oogcafé Groningen kun je elke derde woensdagmiddag van de maand andere mensen met een oogaandoening of visuele beperking ontmoeten en ervaringen delen. Regelmatig wordt een gastspreker uitgenodigd. Ook familieleden en andere belangstellenden zijn welkom.