Bouw grote torenkraan boven Oude Boteringestraat begint over anderhalve week

nieuws
Afbeelding: Visser Smit Bouw

Op maandag 21 en dinsdag 22 maart wordt een grote torenkraan opgebouwd bij de voormalige openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Voor de verbouwing van het pand worden ook brede steigers om het gebouw gezet.

Vorige maand begon aannemer Visser & Smit met sloopwerkzaamheden aan het pand, waar de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen vanaf volgend jaar colleges wil gaan geven. Vanaf medio maart worden bouwhekken en steigers rond het gehele pand geplaatst. Op maandag 21 maart start de opbouw van een torenkraan.

Tijdens de opbouw van de kraan zal de Oude Boteringestraat vanwege de veiligheid een of twee dagen gedeeltelijk worden afgesloten. De woningen en winkels blijven bereikbaar en ook de Poststraat en Broerstraat blijven open.

Ook gaan de sloopwerkzaamheden in het gebouw door. Met een slooprobot wordt binnenkort een deel van de dakvloer gesloopt ten behoeve van de nieuwe patio, midden in het gebouw.

Afbeelding: Visser Smit Bouw