Beatrix Kinderziekenhuis houdt zaterdag open huis

nieuws

Het Beatrix Kinderziekenhuis houdt aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur open huis. Het ziekenhuis, onderdeel van het UMCG, laat aan belangstellenden zien hoe daar gewerkt wordt.

Er zijn presentaties van diverse afdelingen, zoals operatiekamers, kinderafdelingen, kind- en neonatologie intensive care en hartkatheterisatie. Voor de jonge bezoekers is er een berendokter. Kinderen kunnen daarvoor hun eigen knuffels meenemen. Ook is er een ballonkunstenaar en kunnen kinderen geschminkt worden. Bezoekers moeten zich wel houden aan een onderlinge afstand van 1,5 meter en dienen een mondkapje te dragen.

Het open huis wordt georganiseerd omdat het Beatrix Kinderziekenhuis wil laten zien hoe het er voor staat en hoe er gewerkt wordt. De afgelopen periode is het ziekenhuis, gesteund door veel Groningers en partners, actief bezig geweest met het behoud van het (kind)hartcentrum. Dat dreigt opgeheven te worden door ingrepen van Den Haag. Volgens het kinderziekenhuis zou het verlies van dit centrum een grote impact hebben op vele facetten van de zorg die in de regio geboden worden.