Actie DWARS Groningen voor verduurzaming studentenhuizen

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

DWARS Groningen verandert aanstaande zondag de muziekkoepel in het Noorderplantsoen in een woonkamer. De  afdeling wil dat huurbazen méér doen aan isolatie van studentenhuizen.

De Groningse tak van de GroenLinks-jongeren vraagt met haar actie aandacht voor de slechte isolatie van studentenhuizen en de gevolgen daarvan, zoals een hoge energierekening. De muziekkoepel wordt zondag omringd door sjaals en spandoeken. Dat is volgens DWARS symbolisch voor hoe studenten leven: je hebt een dak boven je hoofd, maar het tocht van alle kanten en daar moet je zelf een creatieve oplossing voor bedenken.

Volgens de jongeren van GroenLinks ontbreekt bij huurbazen vaak de prikkel om te verduurzamen. Voorzitter Sophie Middelhuis van DWARS Groningen: “Je kunt wel een warme trui aan doen, maar de verantwoordelijkheid dat jij het warm hebt zonder een torenhoge energierekening zou bij de huisbaas moeten liggen.” DWARS eist dat huisbazen gedwongen moeten worden om te verduurzamen. Dat kan via de verhuurdersvergunning.