UMCG-viroloog Niesters: ‘Coronapas heeft geen zin, ik zou hem wegdoen’

nieuws
Foto: UMCG

Omdat mensen die gevaccineerd zijn het coronavirus alsnog bij zich kunnen dragen, heeft de coronapas op dit moment niet zoveel zin. Dat stelt UMCG-viroloog Bert Niesters dinsdagmiddag in het radioprogramma ‘BNR Breekt!

Volgens Niesters is het op dit moment veel belangrijker dat mensen die corona-achtige klachten hebben, niet ergens naartoe gaan waar ze anderen kunnen besmetten. “Ik noem dat altijd de 5G, gebruik vijf keer je gezonde verstand. Dat werkt volgens mij veel effectiever.”

Terug naar ’tussen-normaal’

Volgens Niesters zit Nederland op dit moment in een periode van twee maanden, waarin het er nog heftig aan toe gaat qua besmettingen en ziekte, waardoor zaken worden ontregeld. Maar volgens de viroloog zitten we bijna op de piek van deze golf.

Nederland moet volgens Niesters dan ook zo snel mogelijk terug naar een ’tussen-normaal’, zo stelt Niesters: “Om alles nu meteen helemaal los te laten, is misschien wel een beetje te veel. Handen wassen, ventileren en mondkapjes op drukke plekken en het ov, dat zouden maatregelen zijn die we nog wel een tijdje kunnen hebben.”