Speerpunten Stadspartij 100% voor Groningen: inspraak en Oosterpoort

Het verkiezingsprogramma van Stadspartij 100% voor Groningen telt twee speerpunten: inspraak en de bouw van de nieuwe Oosterpoort.

“Al twintig jaar lang hameren wij erop dat inwoners, ondernemers en verenigingen meer inspraak moeten krijgen,” zegt fractievoorzitter en lijsttrekker Amrut Sijbolts. “En dan bedoel ik inspraak vooraf en niet pas als de gemeente dichtgetimmerde plannen presenteert. Dat is hoe het al decennialang gaat in de gemeente en dat moet echt anders.”

Ook de bouw van de nieuwe Oosterpoort achter het hoofdstation is voor de partij een belangrijk verkiezingsthema. “Wij zijn tegen dit soort megalomane bouwprojecten,” aldus Sijbolts. “Nu al worden de bouwkosten al geschat op meer dan een kwart miljard euro. Wat willen ze? Gouden kranen?” Sijbolts pleit voor renovatie, of minder kostbare nieuwbouw. “Wij investeren liever in lokale en kleinere podia om nieuw talent een kans te geven.”