Petitie behoud polder De Oude Held in drie dagen al ruim 700 keer getekend

nieuws
Foto: Berend Jan Stijf. - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2163689

De petitie van acht Groningse natuurorganisaties om polder De Oude Held te behouden voor weidevogels, is in drie dagen tijd al ruim zevenhonderd keer getekend.

De petitie werd afgelopen donderdag online gezet. De gemeente Groningen is van plan om de polder onder water te zetten, om op deze manier de natuurwaarden te compenseren die verloren gaan bij de bouw van de nieuwe wijk de Suikerzijde op de voormalige vloeivelden van de Stadse suikerfabriek. Daarvoor wordt De Held gedeeltelijk permanent onder water gezet, zodat geoorde futen en vleermuizen in dit gebied kunnen leven.

De Oude Held wordt op dit moment gebruikt door de grutto die er zijn leefgebied heeft. In Nederland gaat het slecht met de grutto. Bovendien zijn het uiterst plaatsgetrouwe vogels. De plannen van de gemeente Groningen betekenen volgens de natuurorganisaties dan ook het einde van de gruttopopulatie. De petitie kan nog tot begin maart getekend worden. Op 12 maart worden de handtekeningen door de natuurorganisaties overhandigd aan vertegenwoordigers van de fracties. Tevens wordt het Stadsbestuur opgeroepen om serieus te kijken naar door natuurorganisaties voorgestelde alternatieve locaties voor natuurcompensatie.

Meer informatie over de petitie vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: