Ophef over armoedeplan

Bijna de hele gemeenteraad van Groningen is boos over het plan van wethouder Isabelle Diks om een nota over het armoedebeleid in de gemeente Groningen pas te presenteren op 28 februari. Diks zegt geen plan te presenteren maar slechts berekeningen.

 

Diks presenteert  de berekeningen  dan niet aan de raad maar in het Forum Groningen. Omdat er 16 maart verkiezingen zijn kan de huidige raad het stuk dan niet meer bespreken.  Nog in juli liet Diks aan Oog weten dat het armoedeplan in het najaar op de agenda van de raad gezet zou worden. Pas bij navraag, gistermiddag, bleek dat Diks het plan 28 februari presenteert in het Forum zeggen de fracties.

Volgen Diks is het plan nog lang niet af en hoeft de raad niet te vrezen buitengesloten te worden: “Het is een stap in een nog lang proces en daarbij wordt iedereen betrokken ook de raad.”