‘OMT heeft geen bezwaar tegen geplande versoepelingen’

nieuws
Foto Jelmer Wijnstra

Het Outbreak Management Team, OMT, heeft geen bezwaren tegen de geplande versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat laten bronnen aan het ANP weten.

Minister Ernst Kuipers (D66) van Volksgezondheid kondigde de versoepelingen donderdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Theaters, restaurants, cafés en bioscopen mogen vanaf aanstaande vrijdag open tot 01.00 uur. Op plekken tot vijfhonderd bezoekers, waar de 3G-coronapas geldt, komt de 1,5 meterregel en vaste zitplaatsen te vervallen. Voor locaties met meer dan vijfhonderd gasten, zoals stadions, blijft een vaste zitplaats nog wel vereist. Voor het nachtleven wil het kabinet werken met 1G, net als voor festivals en grote evenementen.

Komende maandag gaat het Veiligheidsberaad nog kijken naar de maatregelen. Komende dinsdag staat er een persconferentie van minister Kuipers op het programma.