‘Meer aandacht voor sociale contacten tussen jongeren nodig’

nieuws
Foto: Josiah Norton from FreeImages

Er moet meer aandacht uitgaan naar het verbeteren van sociale contacten in de maatschappij. Dat vinden de Jonge Democraten.

‘Nu wij een lange periode hebben gehad van thuiszitten is het nu tijd om weer meer met elkaar om te gaan’, zegt Matthijs Hoekstra, voorzitter van de Jonge Democraten Groningen. ‘Depressiviteit is de laatste tijd een probleem onder jongeren en nu individualisme groeit is het hard nodig om mensen weer samen te laten komen. De afgelopen twee jaar hebben wij als maatschappij niet veel kansen gehad om sociale banden met elkaar op te bouwen’.

Daarom benadrukken de Jonge Democraten dat er meer ingezet moet worden op preventiefondsen. ‘Met deze fondsen zouden mensen en jongeren bijvoorbeeld geld kunnen krijgen om sociale contacten in hun omgeving te verbeteren’, aldus Hoekstra. Daarmee zouden de wachttijden bij de GGZ worden verkort.