Hoofdsponsor FC Groningen kan niet aan verplichtingen voldoen

nieuws
Foto FC Groningen

Hoofdsponsor Office Centre kan haar contractuele afspraken aan FC Groningen niet nakomen. Voor de FC dreigt dit seizoen een schade van een miljoen euro.

Office Centre kan al langere tijd niet aan de financiële verplichtingen voldoen richting de FC. Volgens het bedrijf in kantoorartikelen zorgt de coronacrisis voor liquiditeitsproblemen. Er is inmiddels een WHOA-traject gestart. Dit is een procedure waarbij ondernemingen die niet langer in staat zijn om hun financiële verplichtingen na te komen, via de rechtbank tot een onderhands akkoord proberen te komen met haar schuldeisers.

Office Centre heeft in september vorig jaar al aangekondigd te vertrekken als hoofdsponsor. Dit betekent dat de naam sowieso vanaf het seizoen 2023/2024 van de voorkant van het spelersshirt gaat verdwijnen. Office Centre kreeg vorig jaar te maken met een overname. De nieuwe eigenaar Standard Investment ging een andere strategische koers varen, waarin geen ruimte meer was voor het hoofdsponsorschap. Wel kondigde het bedrijf aan, verbonden te blijven aan de club.

Algemeen directeur Wouter Gudde betreurt de ontstane situatie ten zeerste. Hij gaat uit van een schade van een miljoen euro. “Dit is heel vervelend en zorgelijk. Zowel voor FC Groningen als voor Office Centre en haar werknemers. Wij kunnen nu slechts het verloop en de uitkomsten van het WHOA-traject afwachten. Dat geeft een zeer onzekere situatie. Inhoudelijk kunnen we er op dit moment niet meer over zeggen of dieper op in gaan. Daarvoor dienen wij naar Office Centre te verwijzen.”